Kom till Idéfarmens Makerspace och skapa fiffiga telefontillbehör genom Lifehack med återbruksmaterial. Här får du chans att vrida och vända på tillvaron precis som en äkta idéfarmare.

Idéfarmen består av Nina och Martin Wande och deras ombyggda eventgård i Dunker. Den gigantiska ladan har renoverats och isolerats till en fullt utrustad evenemangsanläggning.

Nina har hela yrkeslivet och mer därtill jobbat med scenkonst och företagsevent. Bland annat 17 år som producent på Cirkus Cirkör i Alby. Martin är illustratör, författare och uppfinnare som under mässan bjuder på kluriga tankebanor när du är i deras Makerspace.

I mässmontern finns en Makerspace där du och familjen kan prova på olika Lifehacks och uppleva Idéfarmens arbetsmetod. Syftet är att få dig att se på tillvaron, din omgivning och dig själv ur en annan synvinkel.

– Vi flyttade till kommunen för sex år sedan och har blivit väldigt väl bemötta. Det finns fler än oss som kommit hit för att förverkliga knasiga idéer och vi känner verkligen att det finns en ljus och välkomnande framtid här i vackra Sörmland. Genom att vrida och vända på tillvaron skapas möjlighet till innovation, nytänkande och utveckling säger Martin.

– Alla vet att det är viktigt att ha perspektiv på tillvaron och vi ger dig en vänlig knuff så en helt ny värld av möjligheter uppenbarar sig, avslutar Nina.

Stanna till i Idéfarmens monter under mässan. Här bjuds det på en rolig och kreativ upplevelse, för både stora som små.

Foto: Emma Von Horn Franzén